Monday, July 7, 2014

ICI Paris XL Skincare Haul

Kortingsacties, hou me er alsjeblieft bij uit de buurt! De afgelopen weken (en nu nog!) had Ici Paris XL een tax-free actie. Dat betekende dus 21% korting op alles. Dat liet ik me geen twee keer zeggen. Alleen ging ik nu eens voor de skincare in plaats van de make-up.


Allereerst kocht ik deze Superdefense Moisturizer van Clinique. Ik had er al veel over gelezen op internet, en probeerde hem tijdens mijn Sephora-spree mee te bestellen. Helaas, het kon niet verzonden worden naar Nederland. Dus toen ik het rondje IPXL deed en erachter kwam welke kortingsactie er was, had ik de keuze snel gemaakt.

Ik heb eigenlijk nog nooit producten van Clinique gebruikt, dus het was een gok. En best een dure ook nog. Want normaal kost dit potje 52 euro! Ja, je leest het goed. Met de korting was hij 'nog maar'  41,08. Als je er dan nog een kortingsbon van 5 euro tegenaan gooit is het bijna gratis (keep telling yourself that)! Anyhow, deze 'Superdefense' dagcrème bevat SPF 20 en dat is erg fijn. Want hoewel de zon niet altijd schijnt, is er altijd UV straling die je huid veroudert. Clinique zegt het volgende over de crème:

"SPF 20 Daily Defense Moisturizer werkt op meerdere fronten tegelijkertijd: het hydrateert, beschermt én herstelt de huid de hele dag lang, en elke dag opnieuw.
Aan Clinique Superdefense is een cocktail van antioxidanten en een zonnefilter toegevoegd, zodat de huid ook elke dag goed beschermd is tegen het ontstaan van lijntjes en rimpels."


Inmiddels gebruik ik de crème al een week of twee dagelijks. Ik koos voor de variant voor de gecombineerde tot vette huid en ik moet zeggen dat ik toch nog niet helemaal overtuigd ben. De crème heeft een fijne structuur en trekt snel in. Alleen doet hij niets om mijn huid te matteren. Integendeel, hij lijkt iets te goed te voeden. Mijn vette gedeeltes (T-zone) zijn sinds het gebruik van deze crème halverwege de dag weer zo glimmend als een spiegel. Al kan dat natuurlijk ook met het weer te maken hebben... Ik schrijf hem dus nog niet af.


De Purity Made Simple Cleanser van Philosophy heb ik al eens eerder gebruikt, maar ik besloot deze keer toch eens voor de 'foaming 3in1 cleansing gel for face and eyes' te gaan. Net een iets ander product. Nog steeds wel met de signature kruidige geur, maar dit keer in een schuimende gel. Ik moet zeggen dat ik toch wel wat verschil merk. Ik gebruik deze gel het meeste onder de douche, net als de originele Purity Made Simple. Maar, deze droogt mijn huid toch net ietsje meer uit. Zou het toch dat 'foaming' effect, oftewel: SLS, zijn? Na de douche is mijn huid trekkerig en smeer ik het liefst een rijkere crème (hallo, Superdefense!) om de boel weer te hydrateren.

Wat betreft het reinigen van de huid doet hij zijn werk prima! Hij verwijdert vrijwel alle make-up moeiteloos (vanzelfsprekend heeft hij iets meer last met waterproof), en hij is niet irriterend voor de ogen. Met de tax-free korting komt deze tube van 225 ml op 16,63.


En als laatste dit Qiriness 'Radiant Buffing Mask'. Ik zag het staan tussen de afgeprijsde producten (op de site is hij vreemd genoeg nergens te vinden... uit het assortiment?), en het zag er best interessant uit. Ik kende het merk niet, dus ging ik Googlen. Wow, wat een hoop holy grail gejoel op diverse beautyblogs. Dit moet het ultieme masker zijn! En voor zeven euro kon ik me geen buil vallen. Het is een exfolierend masker, zonder scrub! Je brengt het aan, om het na (een bizar korte) inwerktijd van 30 seconden tot een minuut er af te 'rollen' met je handen. Gewoon zachtjes je handen over je gezicht laten draaien en voila, een waterval van dode huidcellen verlaat je gezicht.

Het geeft wat geknoei, maar ik moet zeggen: Mijn huid is verbazend zacht! Wel wat rood, al trok dat gelukkig vrij snel weg. En ik ben heel blij dat dit een maskertje is wat je lekker snel tussen door kunt doen. Het vergt geen lange inwerktijd. Ja, dit bevalt me wel! Al lijkt hij nu jammer genoeg discontinued...

Hebben jullie nog iets gescoord tijdens de Tax Free Days van Ici Paris XL?