Tuesday, June 17, 2014

Sephora US Bestelling!


Ook ik kon het natuurlijk niet laten, bestellen bij de Amerikaanse Sephora! Ik begrijp nog altijd niet waarom Sephora weg is gegaan uit Nederland (WHY?!?!), maar dit maakt de schade weer enigszins goed. Na de verhalen van Beautyscene en PinkFairyTale kwam ik op de site terecht en vulde ik enthousiast een mandje.

Alleen... Werd ik toch een beetje teleurgesteld. Ik had al gelezen dat niet alle merken naar Nederland verzonden konden worden, maar het ene na het andere product dat in mijn mandje zat kreeg een rode waarschuwing. "This product does not ship to your country". Zo kun je niets van Urban Decay, Origins, Bumble and Bumble of Clinique bestellen. Jammer! Ook nagellakjes zijn niet bestelbaar. Maar goed, ik laat me niet zomaar uit het veld slaan! Ik bestelde de volgende dingen:

-Sephora Favorites - Summer Crushes
Een leuke set met allerlei travel-sizes van zomerfavorieten. Zo spotte ik een Bumble and Bumble Surf Spray (terwijl losse producten dus niet te bestellen zijn), Caudalie Divine Oil, Murad Sun Balm en meer interessante (en dure!) merken.

- Kat von D Ink Liner
De make-up van Kat von D is erg mooi, en dit merk is nog nooit in Nederland verkrijgbaar geweest. Eyeliner is niet mijn sterkste kant, maar wie weet zorgt dit product voor verandering!

- Alterna Caviar Daily Detoxifying Shampoo
Een hele mond vol, en daar is de prijs ook naar... Een dure shampoo, maar hopelijk wel eentje die helpt! Sinds een klein jaar is mijn haar namelijk een regelrechte ramp. Ik heb altijd al een gevoelige hoofdhuid gehad, maar de laatste tijd valt mijn haar ook nog eens enorm uit. Je begrijpt: Ik zit met mijn handen in het... You get my point. Op de site van Sephora las ik erg goede reviews, maar op Make Up Alley staan twee reviews die me eerlijk gezegd angst aanjagen. We zullen het zien...

- Hourglass Ambient Lighting Blush in Luminous Flush
Natuurlijk kon het niet bij eentje blijven... Zeker niet als het nog niet iets goedkoper uitvalt dan in Londen! Hopelijk heb ik hier net zoveel plezier van als van Diffused Heat. Ach wat zeur ik nou, natuurlijk komt dat goed!

- Too Faced Melted Liquified Long Wear Lipstick in Melted Coral
Deze heb ik besteld naar aanleiding van PinkFairy's artikel. Ik heb niet bijzonder veel met Too Faced, maar als zelfs Temptalia dit product een A+ en een "Temptalia Recommends"geeft, dan moet het wel goed zijn toch?

En toen kwam het spannendste deel van de bestelling, de check-out. Ik had een account aangemaakt, en ik werd meteen gebombardeerd tot "Beauty Insider", woohoo! Allereerst kon ik drie samples aanklikken. Altijd leuk, je eigen proefjes kiezen. En er zaten een hoop leuke dingen tussen! Primer van Hourglass, foundation van Marc Jacobs... En toen bleek dat ik ook nog eens punten had gespaard. Voor die punten kon ik nog een extra cadeautje uitkiezen. Allemaal luxe samples, zoals een Tarte Cheek Stain, Elizabeth and James parfum en... Too Faced Chocolate Soleil bronzer! Ik koos (natuurlijk) de laatste.

En nog was het niet voorbij, want ik vond nog wat coupon codes (daar zijn ze gek op in de US, check de serie 'Extreme Couponing" maar eens), en ik had zomaar een extra luxe Josie Maran sample en een manicure trial-set in mijn mandje. Tot bleek dat die manicure set niet naar NL verzonden kon worden. Beetje jammer, maar goed.

Ik was vooral erg benieuwd naar de douanekosten! Verzendkosten waren 10 euro, wat zeer redelijk is! De douanekosten kwamen op 18,39, wat ook erg meevalt, zeker als je bedenkt dat je voor die kosten klaar bent. Toen ik op eigen houtje wat spullen uit de US bestelde, was ik ten eerste al bijna 50 euro aan verzendkosten kwijt, en kreeg ik een maand na dato nog eens een envelop met 35 euro aan invoerrechten!

Betalen kan alleen met creditcard, dus dat kan voor veel mensen nog een groot obstakel zijn. Ik heb inmiddels al een mailtje gehad dat het onderweg is, dus ik hou jullie op de hoogte!

Can't wait! Wat zouden jullie het eerst bestellen op Sephora.com?