Wednesday, July 18, 2012

Polish Of The Day: Lapiz Of Luxury

De nieuwe Essie-schappen in de Etos staren me nu al een paar weken aan. Iedere keer als ik er langs kom bekijk ik een paar kleurtjes, om vervolgens snel weer door te lopen. Maar in mijn hoofd ontstond een ellenlange wishlist met kleurtjes die ik 'ooit' nog wel eens zou aanschaffen. Omdat ze toch wel heel mooi en bijzonder waren. Een daarvan was Lapiz Of Luxury, een hele mooie, heldere blauwe kleur. Perfect voor de zomer!

Ook was ik stiekem wel benieuwd geworden naar de vernieuwde formule en het bredere kwastje van de Essie 'drogisterijflesjes'. Zoals jullie waarschijnlijk wel weten heb ik al een aantal Essie lakjes in mijn bezit, maar deze zijn allemaal uitgerust met een dun kwastje en naamsticker op de onderkant van het flesje. Deze nieuwe variant heeft een breder kwastje (a la Catrice) en een naamstickertje op de zijkant van de dop. Minor details, maar toch. Over mijn 'oude' Essie nagellak was ik dik tevreden, dus dit kan alleen maar beter zijn (brede kwastjes ftw) toch?

Essie - Lapiz of Luxury

Nou... Niet helemaal. Maar dat kan ook aan de weersomstandigheden liggen. Want, zoals je misschien al kunt zien op de foto: Er komen kleine bubbeltjes in de lak! Maar laat ik bij het begin beginnen. De lak is vrij dik, wat ik persoonlijk altijd wel fijn vind. Dan dekt de lak sneller en heb je minder laagjes nodig. Dat is hier ook het geval. De lak dekt in twee laagjes. Prima! Alleen, tijdens het drogen ontstonden bij mij dus kleine bubbeltjes in de lak. Heel irritant, want tijdens het lakken was alles nog netjes glad en strak.

Maar, zoals ik al zei kan dat ook aan het weer liggen, want het was de dag dat ik deze swatch maakte (en hier val ik door de mand) best wel eh... Warm, dus. Je weet wel, van dat weer waarbij je lekker in een shirtje en een zwierig rokje in de tuin kunt zitten. Good times... Maar ik dwaal af. Misschien de lak nog eens testen op een wat koelere dag.
De kleur zelf vind ik erg mooi! Heel zomers, en weer eens wat anders dan het aqua-turquoise-en mintblauw wat je vaak ziet. I like it!

De adviesprijs voor Essie nagellak bij Etos (en sommige DA filialen) is 9,99.

Wat vind jij van de nieuwe Essie lakjes? En zou je deze kleur zelf ook dragen?