Friday, June 29, 2012

Review + Swatches: MAC Lip and Cheek Colour 'Out For Fun'

We hebben er even op moeten wachten, maar vorige week was het eindelijk zover: De Lip and Cheek Colours uit de Casual Colour collectie van MAC waren online verkrijgbaar! Ik zat er namelijk al een tijdje op te azen, deze multifunctionele potjes met prachtige kleuren. Zonder na te denken gooide ik de koraalkleurige 'Out For Fun' in mijn mandje en een paar dagen later was hij binnen!

Echte MAC fans herkennen de verpakking van de Lip and Cheek Colour waarschijnlijk wel. Hij is vrijwel identiek aan die van de Tinted Lip Conditioner van het merk. Een plastic potje met een zwarte, rubberen dop. Op de onderkant zit een sticker met de kleurnaam. Om heel eerlijk te zijn vind ik dit niet de meest handige verpakking voor dit product. Hoewel je het product met een kwast kunt aanbrengen, is het natuurlijk niet echt hygienisch.
In het potje zit 13 milliliter product. En dat is VEEL, als je bedenkt dat het ontzettend gepigmenteerd is. Hier kan ik volgens mij jaren mee doen! Online zag ik al de tip om een deel van de Lip and Cheek Colour uit het potje over te 'scheppen' in een kleiner potje, zodat de rest schoon blijft.
Lip and Cheek Colour 'Out For Fun'  (Links: Een veegje product. Rechts: Uitgewerkt.)

Lip and Cheek Colour 'Out For Fun'

Ik vind het een erg fijn product. Zoals ik eerder al zei is de Lip and Cheek Colour erg gepigmenteerd, en dus heel zuinig in gebruik. De formule is erg romig en een tikje vettig. Op de lippen geeft hij een mooie kleur die goed op te bouwen is. Ondanks de romige formule is hij niet erg voedend, maar de kleur blijft wel vrij lang zitten. Voor gebruik op de wangen geldt: Heel erg voorzichtig zijn en heel goed blenden. Anders heb je al snel teveel product. 

Voor ik bestelde las ik al op internet dat de Lip and Cheek Colours misschien te vettig zouden zijn voor mensen met een gecombineerde/vette huid. Nu heb ik zelf last van wat vettere gedeelten (voorhoofd, wangen, kin), maar ik moet zeggen dat het me alles meevalt. Ik vind niet dat het product het vettige accentueert, het geeft eerder een gezonde, subtiele glans. Daarbij poeder ik het nog af met de Catrice Prime and Fine Powder, wat het glimmen ook nog wat afzwakt. Dit afpoederen zorgt er ook voor dat het product langer op zijn plaats blijft. Net zoals de meeste cremeblushes verdwijnt ook de Lip and Cheek Colour op den duur.

De MAC Lip and Cheek Colours zijn verkrijgbaar in 8 tinten. Ze kosten 21,00 per stuk en zijn te bestellen via de officiele Nederlandse MAC Online Shop.

Gebruiken jullie multifunctionele producten zoals deze?