Monday, April 23, 2012

Polish of the Day: Fruity!

Van het weekend had ik wat tijd over, en wat doe je dan als beauty-addict? Dan ga je fröbelen met nagellak! Nu had ik vorige week de Nail Fruits uit de 'Fruity' collectie van Essence gekocht, dus dit was het perfecte moment om ze eens te proberen. En wat ziet het er meteen gezellig en zomers uit!

Ik wist eerlijk gezegd niet zo goed over welke basiskleur ik de Nail Fruits zou plakken. Ik koos uiteindelijk voor Soul Mate van Sinful Colors, omdat ik die al een tijd niet meer gebruikt had.
Het doosje met stukjes nagelfruit is een kleine deceptie. Het is een rond, plastic doosje dat er in de verpakking goed gevuld uitziet. Maar als je het potje uit het doosje haalt kom je tot de ontdekking dat hij misschien maar voor 10% gevuld is. Hoewel het nog steeds aardig wat stukjes fruit zijn, is dat toch een beetje jammer. Een pluspuntje: er zit wel een klein tubetje lijm in de verpakking.

Ik besloot op een aantal nagels wat kleine stukjes fruit te plakken, als accent. Ik lakte eerst mijn nagels en liet dat goed drogen. Vervolgens smeerde ik een klein beetje van de lijm op mijn nagel, liet dat even drogen en plakte daarna, met een pincet, de nail fruit op zijn plaats. Het was nog best een toer om te zorgen dat ze goed bleven plakken, want ze buigen niet heel soepel mee met de bolling van mijn nagel. Even de pincet erop houden tot de lijm droog is did the trick. Daarna een flinke laag topcoat erover en de nail art is klaar! Ook zijn de stukjes heel makkelijk te snijden, zodat je partjes fruit krijgt. Geeft ook een leuk effect vind ik.

In het doosje zitten, voor zover ik weet zes verschillende soorten fruit. Kiwi, banaan, aardbei, sinaasappel, citroen en grapefruit. Zoals je kunt zien heb ik ze meteen maar allemaal gebruikt.

Ze blijven tot mijn verbazing best goed zitten! Ik heb in de tussentijd onder de douche gestaan, afgewassen, en zitten typen als een malle, maar ze zitten er nog stevig op! Ben heel benieuwd hoe makkelijk ze straks te verwijderen zijn...

De Nail Fruits zijn 1,99 per doosje, en als het goed is ligt de Essence 'Fruity' collectie op dit moment nog bij het Kruidvat!

Wat vind je van dit soort nail-art? Is het iets wat je zelf ook zou dragen?