Saturday, November 12, 2011

First Look: Glossybox!


De Glossybox is de laatste weken in een razend tempo geintroduceerd in ons kleine, beautyminnende kikkerlandje. In eerste instantie vond ik het idee van een abonnement niet zo fijn, maar zoals dat zo vaak gaat: ik was zo ontzettend benieuwd dat ik me toch heb aangemeld voor het eerste exemplaar. Gisteren kreeg ik een berichtje dat mijn Glossybox was verzonden en vanochtend werd hij al bezorgd!


Dit is een 'unboxing' video waarin ik jullie ook mijn eerste indruk over de Glossybox geef.

* Nog even een opmerking bij de video: Ik zeg in de video dat er geen extra informatie in de box zit over de producten, maar dat is wel zo. Achterop de 'welkomstkaart' staat alle informatie!

Wat is een Glossybox?
Glossybox is een speciale abonnementsdienst die zich richt op vrouwen die geinteresseerd zijn in verzorging en beautyproducten. Iedere maand sturen ze je een leuk pakketje op met 5 luxe samples. Je kunt je aanmelden op de website. De prijs van een Glossybox is 12,50 inclusief verzendkosten. Je kunt betalen met creditcard, acceptgiro en iDeal en het abonnement is per maand opzegbaar.


Alle producten uit de Glossybox van november.

Het idee van Glossybox is superleuk en alles is tot in de puntjes verzorgd. De website ziet er netjes uit, je hebt verschillende betaalmogelijkheden en de klantenservice is snel, duidelijk en behulpzaam. Perfect!
De verpakking van de Glossybox ziet er geweldig uit, het is echt een cadeautje om te zien! Je weet van tevoren ook niet wat erin zit, dus dat maakt het extra spannend als je de doos openmaakt.

Zoals ik in het filmpje al zei, ben ik toch een tikkeltje teleurgesteld. Glossybox zegt dat ze zich richten op luxe, niche beautymerken. Nadat ik wat Youtube-filmpjes had bekeken van buitenlandse Glossyboxen, werd ik enthousiast. Nars, Illamasqua, Dermalogica... Noem maar op! Dit pakketje werd met veel bombarie aangekondigd, maar ik vind niet dat het dat helemaal waarmaakt. Het is leuk dat er een fullsize nagellak van WIC en een lipgloss van Rituals inzit, alleen de kleuren zijn niet helemaal mijn ding. De nagellak is "wel leuk", maar in de winkel had ik hem nooit aangeschaft. Ik ben echt best blij met de Herome nagelvijl en de Anastasia producten, maar toch heb ik geen "wow" gevoel... Nu weet ik wel dat de waarde van al deze producten samen natuurlijk met gemak die 12,50 overstijgt. Maar ik had stiekem iets anders verwacht... Of ben ik nu een snob? Hoe dan ook, de voorspelling van Beautytreat is in mijn geval uitgekomen ;-)

Het lastige van dit systeem is dat je dus niet van tevoren weet wat je krijgt. Je moet iedere maand weer afwachten wat erin zit. Omdat ik lichtelijk teleurgesteld ben en toch een beetje op de centjes moet letten, heb ik mijn abonnement meteen weer opgezegd. Al blijf ik wel nieuwsgierig, want ik zal mezelf toch wel voor mijn hoofd slaan als de Glossybox van december ineens wel enorm geweldig blijkt te zijn.

Maar zie jij zo'n Glossybox wel zitten, dan zal ik het je zeker aanbevelen! Alles is supergoed geregeld en het is een ideale manier om kennis te maken met producten en om nieuwe dingen uit te proberen.


Heb jij ook een abonnement op de Glossybox? Ben je van plan je aan te melden?