Saturday, August 27, 2011

Swatch: Maybelline Colorsensational -The Shine.

Maybelline. Ik heb er niet zoveel mee. In het verleden heb ik er een aantal mascara's van gehad (die ik erg fijn vond), maar verder heb ik nooit veel van het merk gekocht. Inmiddels ben ik helemaal verslaafd aan de nieuwe Luscious Lipglosses en na het lezen van heel veel reviews werd ik op slag verliefd op de nieuwe "The Shine" lipstick uit de Color Sensational lijn. En in het bijzonder op de kleur Mango Diamonds. Helaas bevalt hij me toch iets minder goed dan ik hoopte... Weten waarom?


Toen vorig weekend het zonnetje zich ineens weer liet zien, begon ik deze lipstick ineens te lemmen. Ik stapte op de fiets en reed naar de dichtsbijzijnde Kruidvat. Eenmaal daar swatchte ik hem voor de zekerheid nog eens en rekende ik 10,49 af. Best veel voor een lipstick, als je het mij vraagt. Maar dit zou dé perfecte zomerkleur zijn, dus dan mocht het wel een keertje.


De huls ziet er alvast superleuk uit. Roze en doorzichtig, met een holografische band eromheen die je ziet schitteren in het zonlicht. Leuk! De stick zelf is vrij standaard. Ik pakte meteen mijn fototoestel en begon foto's te maken, zodat ik hem zo snel mogelijk kon proberen.

Ik had verwacht dat hij net zo'n formule zou hebben als mijn geliefde Urban Decay lipstick. Zacht, smooth, met een subtiel glittertje. De Maybelline lipstick zou volgens de reviews aanvoelen als een lippenbalsem en zag er op de swatches glossy uit. Eenmaal thuis kwam ik er pas achter dat er daadwerkelijk glitters in de stick zitten. Dat wist ik niet! Nouja, zolang de stick maar hetzelfde glossy effect geeft, vind ik het prima!

Toen was het moment daar. Ik kon niet langer wachten en moest hem proberen! Al bij de eerste veeg was ik een tikje teleurgesteld. "Hij smeert best wel stroef, nouja... Dat is vast omdat ik hem voor het eerst gebruik."
Ook viel de kleur me tegen. Waar is die mooie koraalkleur? Misschien past de lipstick toch niet zo goed bij mijn huidskleur... En dan die glitters, waar komen die nou ineens vandaan?

Nu klinkt dat misschien wel heel erg dramatisch, maar ik had me heel erg op deze fijne lipstick verheugd. Of, ik wilde gewoon heel graag dat het een perfecte, peachy / koraalkleurige lipstick zou zijn. Maar toch, hij is het voor mij gewoon niet.

Maybelline Color Sensational The Shine - Mango Diamonds (daglicht)
Maybelline Color Sensational The Shine - Mango Diamonds (direct zonlicht)

Okee, hij glimt wel een beetje... Maar een 'balsem' zou ik het niet durven noemen. Zoals je ziet versterkt de lipstick eventuele velletjes die je op je lippen hebt, terwijl ik bij een zachte, creamy formule zou verwachten dat de velletjes minder zichtbaar zouden zijn. Ook vind ik de kleur echt heel anders overkomen dan op andere swatches die ik online heb gezien. Dit leunt veel meer richting oranje dan naar koraal. Gezien de naam (Mango), is dat wel logisch, maar online werd gezegd dat de naam juist niet toepasselijk was.
Natuurlijk heb je ook altijd factoren zoals huidkleur en pigmentatie van je lippen, maar toch...

Ik vind het jammer dat de lipstick niet is wat ik had verwacht, maar zal hem toch wel regelmatig blijven gebruiken. Just for the sake of it. Gelukkig staat hij me nog niet eens zo heel slecht, dus dat is een geluk bij een ongeluk ;-)

Zien jullie het verschil in kleur tussen mijn swatches en (bijvoorbeeld) die van Miss Lipgloss ook? Of ligt het echt aan mij en begin ik kleurenblind te worden?