Friday, February 25, 2011

Random Swatch: MNY

Zo ben je the hottest new brand in town, en zo is iedereen je weer vergeten. Ik heb het natuurlijk over MNY, het kleine zusje van Maybelline dat vorig jaar met veel bombarie werd gelanceerd. Iedereen kocht stapels goedkope make-upjes, zodat we de eerste weken bedolven werden onder blogposts over deze nieuwe producten. En toen was het in een keer over. Ik had eerst verwacht dat ze om de paar weken een LE collectie uit zouden brengen, zoals bijvoorbeeld Essence en Catrice, maar het is angstvallig stil op het schap.

Toch besloot ik pas mijn knalrode MNY lipgloss eens te swatchen voor jullie.


Het gaat om de kleur met nummer 377. Daar ging MNY al de fout in, ze hadden voor gezellige kleurnamen moeten kiezen, dat werkt veel beter! Maar goed, ik pakte deze uit het rek omdat hij me lekker knallend leek. Ik draag niet vaak rood op mijn lippen, maar het is wel leuk voor een keertje. De prijs van de lipgloss is 2,99. Niet duur, dus te proberen, dacht ik destijds. Als je goed kijkt zie je door de knalrode kleur ook nog een paar zilverkleurige glittertjes. Dat vond ik wel een beetje zonde, maar okee.

De verpakking is verder een beetje saai. Er zit een aardig printje op de dop, maar door de witte ondergrond doet het toch weer een beetje cheap aan. Verder heeft de lipgloss en doefoot applicator, wat ik zelf best wel fijn vind. Je kunt vrij precies aanbrengen.


De kleur? Die valt een tikje tegen. De gloss is heel erg sheer en niet dekkend. Ook komt hij er op mijn lippen iets roziger uit dan in de tube. Misschien komt het door de pigmentatie van mijn eigen lippen of de camera, maar ik vind het wel een beetje jammer. De glittertjes zijn trouwens helemaal verdwenen, dat is wel fijn.
Verder is de lipgloss vrij plakkerig en een beetje aan de dunnere kant, maar hij brengt wel fijn op. De geur is niet echt lekker (zoet en chemisch) en de plakkerigheid kan ik ook niet echt waarderen.

Kortom: ik vind deze lipgloss niet echt een aanrader. Behalve als je op zoek bent naar een zweempje van kleur en geen problemen hebt met een chemisch geurtje en plakkerigheid. Ik er inmiddels zeker van: MNY ga ik niet meer opnieuw aanschaffen.


Hebben jullie destijds ook MNY lipgloss gekocht? Hoe bevallen die?