Tuesday, January 25, 2011

Citytripje!

(Bron foto)
Bij shoppen in Engeland denk je waarschijnlijk direct aan Londen. Natuurlijk, Londen is het Walhalla voor de shopverslaafde. Maar wist je dat Engeland meer te bieden heeft?

Goed, ik zeg op voorhand al dat dit niet kan tippen aan Londen. Maar Londen is best wel duur. Reis, hotel, eten, noem maar op. Als je zoals ik, wel eens wilt shoppen bij Topshop of los wilt gaan bij Boots, is er een goedkopere manier. Pak de boot naar Newcastle!

Newcastle klinkt niet zo spannend en die boot kan een probleem worden als je last hebt van zeeziekte, maar verder: it’s cheap! Er zijn vaak goede aanbiedingen te vinden en je bent er toch even drie daagjes uit. Je reist de ene dag, bent dan een dag in Newcastle om te shoppen tot je er bij neervalt en gaat dezelfde avond weer terug. Lekker decadent toch?
Goed, ik zal toegeven: een paar uur shoppen is niet zoveel, maar dat ligt natuurlijk ook aan de prijs van het tripje. En HeavenlyCinnamon en ik zijn professionele shoppers, dus een marathonsessie moet ons vast goed afgaan.

Ik heb jaren geleden zo’n tripje gemaakt en het was best relaxed. We zijn toen naar het centrum van Newcastle gegaan en dat was best leuk. Maar nu wil ik wat groters. Om precies te zijn het Metro Centre. Het grootste winkelcentrum van Europa, schijnt. Eens een keer echt door de rekken gaan bij Topshop, rustig kleding passen bij Primark en natuurlijk inslaan bij Boots. Hoewel de pond nog steeds duurder is dan onze euro, is het toch ook wel eens fijn om producten eerst zelf te kunnen swatchen of aanraken voor je ze gaat afrekenen. Iets wat bij online shoppen toch net iets minder makkelijk gaat.

Over een kleine drie weken zullen we al afvaren en natuurlijk zullen we uitgebreid verslag doen. Tot die tijd zijn we druk bezig met wishlists en routes uitstippelen.

Mochten jullie nog aanraders hebben: we horen ze graag!