Sunday, November 7, 2010

Review: Bourjois Bio Detox Organic Foundation.

 
Eindelijke 'groene' make-up bij de drogist! Ik moet zeggen dat ik er niet echt heel erg bij stilsta en bewust biologische en/of organische producten koop, maar als het alternatief er is maakt het de keuze wel makkelijker. Deze foundation van Bourjois heeft de woorden Bio, Organic en Eco Cert op de verpakking. Dat moet wel goed zijn toch?

De foundation schijnt voor bijna 99% uit biologische bestanddelen te bestaan. Ook zijn bijna een kwart van de ingredienten van de foundation biologisch geproduceerd. Ik had wel eens van het Eco Cert keurmerk gehoord, maar wat het precies inhield wist ik niet. Even een korte toelichting.

Wat is het Eco Cert keurmerk?

Het Franse Ecocert keurmerk richt zich op milieuvriendelijke productie van voedingsmiddelen, cosmetica en kleding. Producten met het Ecocert keurmerk  bevatten natuurlijke ingrediënten uit biologische teelt. Bij het Ecocert Keurmerk moeten producten minstens 95% ingrediënten van natuurlijke oorsprong bevatten. Een klein percentage synthetische stoffen is toegestaan, zoals conserveringmiddelen en parfum.
Daarnaast heeft Ecocert ook een fair trade programma, dat staat voor gegarandeerde minimumprijzen, ondersteuning van lokale producenten en duurzame landbouwpraktijken (een biologische certifering is hier onderdeel van). 
(Bron)


Dat keurmerk wil dus best wat zeggen. Klinkt allemaal superpositief dus. Voor we naar de review gaan moet ik wel eerst even iets belangrijks kwijt. Ik heb deze foundation niet zelf gekocht, maar gekregen van een vriendin. Ik heb hem dus niet zelf uitgezocht en het is dus niet mijn kleur. Daarom probeer ik de review ook zoveel mogelijk te richten op andere eigenschappen van de foundation.Voor de geinteresseerden: de kleur is numer 52, Vanilla.

Wat is de belofte? "Fresh and even complexion and detoxified skin. Chlorophyll brings oxygen and filters pollution."
The Price: 15,50 voor 30 ml
The Looks: Een mooie glazen huls met fris en simpel design. Onder de matte, witte dop zit een hygienisch pompje. Ziet er goed uit.
The Smell: Ik zou de geur omschrijven als "groen". Het ruikt fris en een tikkeltje naar planten. Niet onaangenaam. 
The Good: De verpakking ziet er prima uit en het concept klinkt geweldig. Met de biologische ingredienten en het Eco Cert keurmerk kan het bijna niet meer stuk.
The Bad: De foundation zelf is pure horror. Hij is namelijk erg dik. Als je een pompje foundation op de rug van je hand aanbrengt dan merk je daar nog niet zo heel veel van, maar het uitwerken gaat heel stroef. Het is bijna onmogelijk om geen dikke plak product over te houden. Dekking geeft de foundation zeker, maar wat mij betreft iets teveel. Ook droogt hij enorm snel op en daardoor is het blenden en uitwerken ook een stuk moeilijker. En dan heb ik het nog niet eens over die poederige finish gehad. Wat een ramp! Zelfs al was dit mijn kleur dan zou ik er nog van gruwen denk ik. Alles behalve "fris".
The Verdict: Doe dit jezelf en je portemonnee niet aan en laat je niet verleiden door de "groene beloftes" op de verpakking. Tenzij je opzoek bent naar een dikke, romige, matte en dekkende foundation met instant 'pancake effect'.


(Foto's zijn klikbaar voor vergroting) 

Wat mij betreft  is deze foundation dus rijp voor een andere categorie op deze blog, namelijk de volgende: