Tuesday, November 2, 2010

HBA - Het verslag


Zo, daar zijn we dan. Na een hele speurtocht over het Westergasfabriekterrein (volg de pijlen!), lopen we dan eindelijk over de roze loper voor het Transformatorhuis. Eenmaal binnen zien we een drukke zaal met veel grote roze balonnen. Hoe girly wil je het hebben? Bij de bar (met daarachter een wand vol beautyproducten) kregen we direct een glas champagne in onze haden gedrukt en kregen we een prachtige Beauty Awards-cupcake van Lily's Cupcakes. Geweldig!
Daarna mochtend we naar het 'bloggers' hoekje om onze spullen uit te pakken.
(De set-up. Check het cupcakeje!)

Aan drie tafels zaten al een hele hoop bloggers te kletsen, waaronder de bekende gezichten Cynthia (MissLipgloss), Debbie (Lushiousbeauty) en Caroline (InDeWatten). Gezellig! Naast ons waren de stoelen opgesteld voor alle gasten. Vooraan was een klein podium.

De awardshow is in het leven geroepen door de glossy bladen van Sanoma. Harriette Calo is beauty en fashion director bij de glossies van Sanoma. Zij is dan ook de uitgelezen persoon om deze avond te openen. De awards worden uitgereikt om alle beautyminnende lezers bij de bladen te betrekken. En blijkbaar was er behoefte aan, want er is maar liefst 90.000 keer gestemd op de site van de awards!

Na de introductie van de presentatrice van de avond, Nikkie Plessen, is het tijd voor het eerste onderdeel van de avond. Trendwatcher van het jaar Carl Rhode geeft een lezing over beautytrends en je "onderscheiden".

"Je moet je onderscheiden met je verschijningsvorm, niet met je sociale of economische kapitaal." Volgens Rhode is er een nieuw soort kapitaal, een beauty kapitaal. Beauty wordt in onze digitale wereld uitvergroot.

Heel grappig om de professor zo te horen praten, het is net alsof ik een docent hoor praten. Tegelijkertijd voegde het naar mijn mening weinig toe, want wat was nu precies zijn punt?

Maakt niet uit, we beginnen gewoon lekker met de show! Van tevoren wist niemand eigenlijk hoeveel categorieen er waren en welke producten waren genomineerd. Tijdens de show werd duidelijk dat er prijzen werden uitgereikt in 5 categorien.

- Gezichtsverzorging
- Make-up
- Haarverzorging
- Geuren
- Lichaamsverzorging

Alle prijzen werden na elkaar uitgereikt. Er waren in iedere categorie telkens 3 genomineerden. Nikkie Plessen vertelde bij iedere categorie een beauty-blunder van zichzelf en nodigde redacteuren van verschillende glossies uit om de prijzen uit te komen reiken. Die gaven elk hun beste beautytips.
Zoals te verwachten viel zag iedereen er prachtig uit! Niet alleen de make-up, maar ook het haar en de kleding: alles klopte! We zagen vooral veel rode lippen voorbij komen en hele hoge hakken, allebei tijdloze klassiekers.

Tussen de awards door kregen we wat tips van haargoeroe Hester Wernert...

"Je kunt haarspray gebruiken om het wat stroever te maken na het wassen, niet als finishing touch. Het gaat allemaal om glans, body en textuur. Heel moeilijk is het niet, maar je moet wel iets gebruiken om je haar volume te geven. In Nederland is het haar plat. Gebruik een haar product!
Mensen vragen mij vaak waaraan ze een goede kapper kunnen herkennen. Ik denk dat een goede kapper niet naar de trends kijkt, maar naar de persoon. Daarbij geeft hij of zij een duidelijke uitleg van de gebruikte producten en hoe je het thuis moet stylen. Niet zomaar wat spullen aansmeren, maar uitleggen hoe het gebruikt moet worden. Vraag vooral advies!
En als je echt geen zin hebt om je make-up of haar te doen, koop dan in ieder geval een goed paar schoenen of een mooie tas."

... En kregen we hapjes voorgeschoteld! Van zuurkool met jus en erwtensoep tot mini-hamburgers en frietjes met grijze mayo. En ja, dat zag er allemaal stylish uit!

De laatste award liet even op zich wachten en voor de uitreiking was (helaas) al bekend wie hem zou gaan winnen. Het ging om de Beauty With A Heart Award. Die word uitgereikt aan een Bekende Nederlander die zich met hart en ziel inzet voor een beautygerelateerd doel. Victoria Koblenko ontving de award voor haar werk voor de Stichting Hair Heroes. Deze stichting zorgt ervoor dat kappers de handen ineen kunnen slaan tegen kindermisbruik in Zuidoost-Azie.
(Victoria Koblenko is uitgeroepen tot "Beauty With A Heart")

Het was een superleuke middag en we hebben veel leuke mensen ontmoet en interessante gesprekken gehad. Aan het einde van de avond kregen we nog een verrassing. Er stonden goodiebags klaar. En wat voor goodiebags, we hebben ons een breuk getild!

Nog een paar sfeerbeelden...
(De fantastische cupcakes van Lily's Cupcakes)
(De glossies van Sanoma)

En alvast een sneak peek van de goodiebag! (vanmiddag meer!)