Saturday, October 30, 2010

Cyber Salon

Vandaag bracht ik voor het eerst een bezoekje aan de Cyber Salon in Amsterdam, voor het harsen van mijn wenkbrauwen. Hoewel de naam een beetje "ten years ago" klinkt, is het toch een hele mooie en moderne zaak. Ruimt opgezet, met strakke lijnen en veel licht. Boven is de kapper gevestigd, onder de beautysalon. Ik had van tevoren een afspraak gemaakt en gelukkig ging dat heel makkelijk! Geen lange wachttijden.
Ik wilde graag eens iets anders proberen, aangezien de medewerkers van de Benefit Brow Bar op vakantie waren. Daarbij heb ik geen baantje meer, en 21 euro is toch wel erg veel om die paar haartjes te laten plukken. Natuurlijk, het zit daarna helemaal perfect, maar het is veel geld. En dat heb ik niet.
Hoewel de CyberSalon er chique uitziet vallen de prijzen me erg mee!
Even terug naar vanochtend. Voor het waxen van de wenkbrauwen wordt een kwartiertje gerekend. Een groot verschil als je bedenkt dat ik bij de Benefit Brow Bar meestal een half uurtje kwijt was.
Ik mocht eerst even plaats nemen op een van de mooie witte banken terwijl ik wachtte op de schoonheidsspecialiste, of beautician, zoals ze dat hier noemen. Ze nam mijn jas aan en nam me mee naar een behandelruimte. Daar was het heel lekker warm en er klonk van die kalmerende "zen-muziek". Ik mocht gaan liggen op de behandeltafel en de specialiste bekeek eerst even de vorm van mijn wenkbrauwen.
Bij Benefit werd er gebruik gemaakt van warme was, die werd verwijderd met een stukje katoen. Hier liet de specialiste de warme was opdrogen, en trok het er daarna vanaf zonder het gebruik van stof. Ze legde me uit dat deze was heel geschikt is voor de gevoelige huid (ze gebruiken deze methode voor harsen in het gelaat, maar bijvoorbeeld ook bij een Brazilian wax), en dat de methode met de stof iets aggresiever is. Dat verschil merkte ik goed, dit deed een stuk minder pijn.
Daarna werkte ze de boel bij met een pincet. Bij Benefit was dit eigenlijk het pijnlijkste gedeelte van de behandeling, maar hier voelde ik helemaal niets!

Nog even een korte vergelijking met de Benefit Brow Bar:
Behandelingsduur
- Benefit: 20-30 minuten
- Cyber Salon: 10-15 minuten
Omgeving
- Benefit: Midden in een drukke Sephora, waar alle klanten je kunnen zien en er veel afleiding is. Zo stellen klanten tijdens de behandeling gewoon vragen aan de specialiste en de telefoon wil ook wel eens gaan.
- Cyber Salon: Een rustige behandelruimte waar niemand kan storen. Hoewel de behandeling maar heel kort duurt krijg je toch dat gevoel van onthaasten.
Prijs
- Benefit: 21 euro
- Cyber Salon: 12,50
Wat krijg je voor dat geld?
- Benefit: Desinfecteren, harsen, epileren, verkoelende gel, Benefit make-up
- Cyber Salon: Desinfecteren, harsen, epileren, verkoelende gel.

Voor mij is de Cyber Salon een absolute aanrader! Move over, Benefit!

Cyber Salon, Gravenstraat 22 (achter de Nieuwe Kerk), Amsterdam
(Ik heb geen voor en na fotos, maar geloof me maar als ik zeg dat het er perfect uitziet!)