Friday, September 10, 2010

Review: Lush Brazened Honey Mask.

Ik had vijf zwarte potjes van Lush leeggemaakt (of gegooid) en dus kon ik ze gaan inleveren voor een vers masker. Inmiddels had ik Cupcake, Catastrophe Cosmetic en Oatifix al geprobeerd. Eens zien. Brazened Honey dan maar eens aan een test onderwerpen?
Wat zegt Lush er zelf over:
Er zit een grens aan wat je huid kan verdragen, zonder er beroerd uit te zien. Je houdt het misschien een tijdje vol om laat naar bed te gaan, veel alcohol en koffie te drinken en er toch nog fris en fruitig uit te zien. Maar op een gegeven moment is het toch echt genoeg geweest. Dan is het tijd om Brazened Honey te gebruiken. Venkel, limoen en jeneverbes ontgiften je huid. Honing geneest. Je wangen zullen je eeuwig dankbaar zijn. Gebruiksaanwijzing: Aanbrengen op een schone huid, niet rondom de ogen; laat vijf tot tien minuten intrekken en spoel af met lauwwarm water. Ongeveer drie behandelingen per potje. In de koelkast bewaren.

The Price: 10,75 (voor 75 gram)
The Looks: Wat zal ik zeggen. Felgele smurrie met stukjes erin. Sorry, aantrekkelijker kan ik het niet laten klinken.
The Smell: Sterk. Heel erg sterk. Kruidig, maar ik kan het niet goed thuisbrengen. Op de verpakking wordt gesproken van Ayurvedische kruiden, maar hoe die dan ruiken? De honing van de naam ruik je heel in de verte terug.
The Good: Het masker heeft kleine amandeldeeltjes waar je je gezicht tijdens het afspoelen nog lichtjes mee kan scrubben. Wat overblijft is een schoon gevoel. Ook is mijn huid niet trekkerig na gebruik.
The Bad: De geur vind ik bij dit masker wel echt een nadeel. Het is zo sterk! Daarbij is het masker onwijs dik en smeert het totaal niet uit! Het gaat heel stroef en omdat hij zo 'grof' van structuur is, knoei je een hoop. Van RockSlam kreeg ik de tip om mn handen nat te maken voor ik het masker opbreng en dat helpt wel wat.
The Verdict: Op zich een prima masker, alleen zou ik hem zelf voor 10,75 niet zo snel kopen denk ik. Daarvoor staat de geur me teveel tegen. Daarbij heb ik niet zulke goede ervaringen met Lush maskers in de zin dat ze altijd verschimmelen voor ik ze heb opgemaakt. Zeker met deze 'heftige' schoonmakers gebruik ik het maar een keer per week. Hierboven spreken ze van 3 behandelingen uit een potje. Nu weet ik wel, ik ben enorm zuinig, maar als mijn gezicht gewoon bedekt is heb ik niet de neiging om er nog een laag op te doen. Na drie behandelingen (NeonRocks' style) is het potje nog driekwart vol en de houdbaarheidsdatum is dit weekend alweer overschreden..
 

2 comments:

  1. Ik ben gek op Lush maskertjes :) Door steeds 5 potjes in te leveren heb ik ze allemaal al gehad (behalve dat anti-age geval). Over deze heb ik precies dezelfde mening.
    Ik zie dat je twee van me favorieten al geprobeerd hebt ;) Loooove oatfix en cupcake! En nog een aanrader: love lettuce, vooral als je een vettig huidje hebt ;)

    ReplyDelete
  2. Ziet er goed uit. Ik moet hier echt een keer aan beginnen. Ik ga een keer met mijn vriendin met de OV naar de lush winkel. Kan ik rustig kijken en uitzoeken. Hihi, liefs, xxxx

    ReplyDelete