Saturday, April 17, 2010

Benefit Brow Treatment.

Gisteren was het dan zover, ik kreeg mijn eerste wenkbrauwbehandeling bij Benefit! Een paar weken geleden kreeg ik een cadeaubon in mijn handen gedrukt en ik kon niet wachten om hem uit te geven bij Sephora. Mijn gedachten gingen al uit naar Chanel Rouge Coco lipsticks, OPI lakjes... Maar toen ik over de Benefit Brow Bar las op de blog van Beautygoddess was mijn interesse gewekt. Ik liep eens langs om te informeren en besloot in een split second dat ik hier mijn bon wilde besteden. De enthousiaste dames achter de Brow Bar lieten me even kort zien wat ze van plan waren en wat de behandeling in zou houden. Ik was om! Ik dacht dat het wel meeviel met mijn wenkbrauwen, maar weer eens goed bij laten werken is nooit weg. De laatste keer dat ik mijn wenkbrauwen onder handen heb laten nemen is inmiddels ook alweer een aantal jaar geleden. Heb altijd moeite om ze bij te houden. Maar goed, ik dwaal af.

Terug naar de Brow Bar in Utrecht.
(alle foto's zijn dubbel klikbaar voor een vergroting!)

Gisterochtend had ik een afspraak met Najat, mijn beauty artist. Ze is echt ontzettend aardig, we hebben heel gezellig gekletst over allerlei beauty zaken. De behandeling zou 20 a 30 minuten duren, maar ik heb ongeveer een uur in de Brow Bar gespendeerd. Met heel veel plezier, moet ik zeggen. Hoewel de Brow Bar midden in de winkel staat en er gewoon shoppende mensen langslopen, voelt het toch heel persoonlijk. Je voelt je er totaal niet bekeken. Najat liet me een spiegel ophouden en legde uit hoe ze mijn wenkbrauwen wilde bijwerken. Ze had de was al verwarmd, dus ze kon direct beginnen.
Alle tools die gebruikt zijn voor de behandeling. 

Allereerst smeerde ze mijn wenkbrauwen in met een verzorgende olie (de Azulene Oil op de foto), en daarna bracht ze de (groene!) was aan. Ik was heel benieuwd of het pijn zou doen, ik heb namelijk nog nooit geharst. Eigenlijk was het vooral een schrikreactie, pijnlijk was het totaal niet. Toen ze de strip liet zien schrok ik toch wel een beetje. Het leek alsof mijn halve wenkbrauw eraf was! Nadat ze aan de onder en bovenkant wat weg had gehaald smeerde ze de wenkbrauw in met cooling gel. Ze werkte het daarna nog even bij met een pincet. Dat was wel een beetje gemeen. Maar wie mooi wil zijn moet soms een beetje pijn lijden, nietwaar? Voor de andere kant werd hetzelfde ritueel gevolgd.

En toen mocht ik kijken... Wat maakt dat een ongelofelijk verschil zeg! Ik leek wel iemand anders, een hele transformatie. Ik had ineens veel meer ooglid over en mijn wenkbrauwen zaten voor mijn gevoel een stuk hoger en waren veeeeeel dunner. Maar ik werd nog wel een beetje afgeleid door de knalrode huid eromheen. Het was een slagveld! Maar, daar werd meteen iets aan gedaan: ik werd nog opgemaakt met Benefit make-up.

De beauty artist bracht eerst Boi-Ing aan rond mijn ogen. Boi-Ing is een antiseptische concealer. Deze voorkomt dus infecties en verstopte porien, maar geeft wel een hele goede dekking. Ook kleurde ze mijn wenkbrauwen nog wat bij met het Instant Brow Pencil. Daarna bracht ze over mijn hele gezicht Some Kinda Gorgeous aan, een 'onzichtbare' foundation. Nog wat Erase Paste onder mijn ogen, en de fantastische Coralista Blush om het af te maken. Echt super! Ik ben onwijs blij met het resultaat, zo mooi zou zelfs de beste schoonheidsspecialist het niet kunnen denk ik. En je houdt er gewoon een goed gevoel aan over. Het is ook heel leuk om te doen! Ik ga zeker nog een keer. En ze hebben ook een spaarsysteem, met als beloning een gratis behandeling.
Voor de geinteresseerden nog even de prijslijst. En jawel dames, het is het 100% waard!

En nu zijn jullie vast benieuwd naar het resultaat. Aanschouw!Goed, nu je het zo close-up ziet waren mijn wenkbrauwen er toch wel ernstig aan toe.. Maar kijk hoe mooi ze zijn geworden! Hoop dat ik het dit keer wat beter bij kan houden.
(Sorry voor de ietwat scheve verhoudingen, vond het lastig foto's te maken)

Dus loop eens langs voor een Brow Treatment bij de lieve dames van Benefit, je zult er geen spijt van krijgen!

5 comments:

 1. Het resultaat is echt mooi geworden! Ik ben benieuwd of onze Benefit counter hier in de Inno (Antwerpen/Brussel) ook een 'brow bar' heeft! ;D

  ReplyDelete
 2. mooi resultaat! die coralista blush staat op mijn wishlist! ziet er zo mooi uit!

  ReplyDelete
 3. Ohh volgens mij hebben ze ook zoiets in Maastricht, ga het zeker ook laten doen! thx

  ReplyDelete
 4. Wat leuk om te lezen dat de Brow Treatment jou ook zo goed is bevallen! Ik vind het resultaat echt heel mooi geworden, jouw brows zien er echt super strak uit! Dat kun je ook wel aan Najat overlaten ;-) Volgende maand ga ik weer...t'is echt een beetje verslavend.

  ReplyDelete