Thursday, December 10, 2009

We All Love Cupcakes!


Tenminste, ik wel! Ze zijn uberschattig en lekker. What's not to like? Ik heb al een paar keer een poging gedaan tot cakejes bakken, en de laatste keren ben ik zelfs aan de gang gegaan met toppings als botercreme. Het is zo leuk om zelf te maken en te versieren. Je voelt je echt weer een kindje dat op verjaardagen cakejes mocht versieren met gekleurde hagelslag, zeg maar. Ik heb een paar maanden geleden een boekje aangeschaft met allerlei cupcake recepten bij de Slegte. Geen idee meer hoeveel hij kostte, maar volgens mij zijn deze boekjes vrijwel overal verkrijgbaar. Mooie plaatjes en duidelijke beschrijvingen, daar hou ik van. Ik ben namelijk niet zo'n wonder in de keuken, dus alles moet stap voor stap.
Een tijdje geleden kwam ik De Tafel Van 18 tegen op het web. Een winkel in Utrecht, gespecialiseerd in het maken van cupcakes en alles wat daarbij hoort. Gisteren ben ik even gaan kijken, en wat een leuk winkeltje! Echt, iedereen in de omgeving Utrecht die graag zelf dingetjes bakt, hier moet je zijn. Marsepein, rolfondant, voedselkleurstof... Ze hebben alle dingen die je in de supermarkt mist als je net iets specialers wilt maken.Er was zoveel om uit te kiezen dat ik maar gewoon een klein proefsetje heb meegenomen. Ik had namelijk nog geen recept uit mijn boekje gehaald om te proberen, en door het grote aanbod wist ik het ineens niet meer. Ik wilde alles wel een keertje proberen.
Het pakketje van De Tafel Van 18 is een compleet pakketje om 12 cupcakes mee te maken, en is er in verschillende soorten. Ze kosten 9.95. De kerstuitvoering vond ik het meest toepasselijk. Dit zit er in de verpakking:Groene metallic cakevormpjes, cupcakemix, mix voor icing en topping. Natuurlijk, het is vrij duur als je erover nadenkt, maar ik vond het leuk om eens een keertje te proberen. Als ik ze bak zal ik het eindresultaat laten zien. Als jullie dat leuk vinden tenminste...

Tot slot nog een paar plaatjes van cupcakes, gewoon omdat ze zo pretty zijn.


Houden jullie ook van bakken? Of maken jullie zelf ook wel eens taarten of cupcakes?

4 comments:

 1. Ik ben heel allergisch, dus ik eet vrijwel nooit gebakjes e.d. Maar wat zijn deze schattig om naar te kijken! Je zou ze sowieso niet op durven eten haha, veel te cute daarvoor!

  ReplyDelete
 2. Die poster heb ik toevallig ook, maar dan met keep calm and carry on. Ik ga met de kerst ook maar eens cupcakes bakken want zelfgemaakt zijn toch lekkerder dan zelf gekocht ;)

  xxx

  ReplyDelete
 3. wooow dat ziet er jammie uit !
  Yeaaaah ik woon in utrecht, ik ga er snel een keer kijken bedankt :D

  ReplyDelete